Ben jij vriend van de verandering en voel jij je Champion?

Als je onze blogs leest dan ben je de woorden Amigo, vriend van de verandering en Agile Champion regelmatig tegen gekomen. We bouwen aan een community van vrienden van de verandering, mensen die de drive hebben om zichzelf en hun omgeving continu te verbeteren. Zij zijn ook de verbeterkracht in organisaties omdat zij het voorbeeld geven van het gedrag dat nodig is om niet alleen plezier te hebben in het werk dat je doet maar ook plezier te houden. Werkplezier dat is de kern van leren, de energie die je nodig hebt om nieuwe dingen uit te proberen. En het werkt aanstekelijk. Als de mensen om je heen ook vrienden van de verandering, vrienden van de verbetering zijn dan stimuleer je elkaar en help je elkaar ook als het even tegen zit. Want dat hoort ook bij leren.

De vraag voel je je ook champion wordt onder de vrienden van de verandering soms twijfelachtig beantwoord. Jezelf champion noemen voelt als je boven een ander plaatsen en dit is kenmerkend iets dat niet past bij de typische vriend van de verandering. Champion is ook meer iets hoe anderen je zien, een titel die je krijgt, een ere titel. Iets om trots op te zijn. Als champion wordt je zowel top down als bottom up erkend en daarmee vorm je een brug in de organisatie. Een brug van verbinding die ook verantwoordelijkheid met zich mee brengt om je als een ware champion te gedragen. De champion die het goede voorbeeld geeft en inspireert. Dus twijfel niet als je de ere titel champion krijgt, wees niet bang dat anderen je zien als de persoon die zich beter voelt dan niet-champions. Laat het benodigde voorbeeld gedrag zien en inspireer anderen om ook vrienden van de verandering te worden.

Op dit moment zijn we vanuit de Amigos bezig met twee Agile Champion trainingen, heerlijk om de Champions zich hier te zien ontwikkelen en de verhalen te horen over hoe de verandering binnen de organisatie vorm krijgt. Sommigen haken al tijdens het programma van 6 gespreide dagen aan bij de Agile Connect events die we organiseren om met elkaar in verbinding te blijven. Hier kan jij ook bij aanhaken, een beeld over wat we daar doen vind je hier.

Ontvang onze updates

Vul je e-mailadres in en ontvang 1x per maand een update in je mail met alle blogs die geplaatst zijn op onze site.