Energie van thuiswerken?

Ik ben van het type die echt geen energie krijgt van de hele tijd op een stoel zitten. Als er dan ook nog een scherm op 50 cm afstand voor mijn neus staat waar ik uren lang aandachtig op moet letten dan loopt mijn energie zo de deur uit.

Herkenbaar? Nou, ik heb gemerkt dat voor sommige mensen om mij heen dit heel herkenbaar is, maar voor net zo veel mensen helemaal niet. Die laatste zeggen juist dat het heerlijk is om met aandacht ergens aan te kunnen werken. Niet de hele tijd afgeleid te worden door Jan en alleman aan je bureau. Heel anders dan mijn eigen beleving. Zou het misschien zo zijn dat wat ik nu ervaar met thuiswerken, anderen altijd hebben gevoeld met het werken in een kantoortuin?

In tijden van verandering kan het helpen om te experimenteren. In mijn geval met inrichting van mijn werkdagen zodat ik weer energie krijg. Ik heb allerlei zaken geprobeerd. De een met meer succes dan de ander; maar dat is standaard aan leren. Misschien kan je er je voordeel mee doen of kom je juist op nieuwe ideeën.

  • Ieder uur een 10 minuten break. Dit is een techniek vanuit Open Space Agility die ook wordt gebruikt bij fysieke trainingen.
  • Muziek op de achtergrond; ook tijdens gesprekken. Ik heb zo’n Ikea Sonos speaker gekocht die ontzettend handig werkt.
  • Sporten voor de start van de meetings.
  • Sporten na het einde van de meetings.
  • Vaak gaan staan tijdens gesprekken.
  • Extra veel lachen tijdens de gesprekken.

Ontvang onze updates

Vul je e-mailadres in en ontvang 1x per maand een update in je mail met alle blogs die geplaatst zijn op onze site.